^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Αποχαιρετώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' τάξης

 Με μια λιτή γιορτή αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' τάξης την Τετάρτη 24 Ιουνίου, το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαμε σε μια διαφορετική γιορτή, όπου ο αυθορμητισμός, η συγκίνηση και η απλότητα είχαν τον πρώτο λόγο.

Στην αρχή ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Κοτσώνας Γιώργος, απευθύνθηκε στους μαθητές με λόγια αληθινά, δίνοντας συμβουλές για το επόμενο στάδιο της ζωής τους. Απόσπασμα από την ομιλία του μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Σας ευχόμαστε  να κατακτήσετε  τη γνώση και να την προβάλλετε στον πραγματικό κόσμο.
Δώστε έμφαση στις νέες  ιδέες… στην καινοτομία, καθώς επίσης  στα αισθήματα και στον άνθρωπο. Χτίστε φιλίες σε γερές βάσεις,  χωρίς να ταυτίζεστε με τις επιλογές κανενός φίλου.
Μην ξεχνάτε ότι πολύτιμους βοηθούς και συμπαραστάτες σε αυτό σας το εγχείρημα θα έχετε τους γονείς  και τους δασκάλους σας. Αυτούς με τους οποίους μοιράζεστε καθημερινά τη χαρά, τη θλίψη, τα προβλήματα και τις επιτυχίες.
Ανεβείτε ψηλά, γιατί όλα τα πράγματα είναι ομορφότερα όταν τα βλέπεις από ψηλά, μείνετε όμως ταπεινοί, ανθρώπινοι και συγκαταβατικοί.
Βαδίστε με αυτοπεποίθηση και όχι με αλαζονεία και έπαρση, λειτουργήστε με αυτάρκεια και όχι με απληστία και ατομισμό.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δάσκαλος του ΣΤ1, κ. Σιδέρης Νίκος, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε γονείς και μαθητές για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού. Απόσπασμα από την ομιλία του μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ως δάσκαλος αυτών των παιδιών τον τελευταίο χρόνο, πέρασα πολύ χρόνο μαζί τους. Περάσαμε πολλές όμορφες, λίγες στενάχωρες στιγμές, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε οικογένεια. Προτεραιότητα μου ήταν πάντα να διαμορφώσουν τα παιδιά έναν ακέραιο χαρακτήρα, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Μαζί προχωρήσαμε το δύσκολο δρόμο της γνώσης. Η  μεγαλύτερη χαρά μου θα είναι να μαθαίνω πως αξιοποιούν σωστά αυτές τις γνώσεις τα  επόμενα  χρόνια, πως οικοδομούν μια ολοκληρωμένη και χρήσιμη για την κοινωνία προσωπικότητα, πως  πετυχαίνουν τους στόχους τους και κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους .

Ακολούθησε η δασκάλα του ΣΤ2, κ. Τζιάφα Σάια. Απόσπασμα της ομιλίας της μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Πρέπει να νιώθετε ικανοποίηση για όσα έχετε καταφέρει ως τώρα με μόχθο και να θυμάστε πως μπορείτε να καταφέρετε άλλα τόσα στη ζωή σας, έχοντας πίστη στις δυνάμεις σας.
Σίγουρα ο δρόμος δε θα είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα γνωρίσετε δυσκολίες,  ίσως και αποτυχίες στη ζωή σας. Όμως ποτέ μη λυγίσετε. Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς προσπάθεια και θυσίες.
Να θυμάστε πως αυτό που μετράει περισσότερο στη ζωή μας, είναι να είμαστε άνθρωποι σωστοί, με ήθος και αρχές. Μη σας παρασύρει το πλήθος να πιστέψετε το αντίθετο. 

Μετά τις ομιλίες των εκπαιδευτικών, ήρθε η σειρά των μαθητών να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Έπειτα, τραγουδώντας  Ο πιο καλός ο μαθητής, χόρεψαν χασαποσέρβικο, κρατώντας αντισηπτικά μαντηλάκια, υπό την καθοδήγηση της εκπ. Φυσικής Αγωγής, κ. Χριστοπούλου Βασιλικής.

Μετά ακολούθησε η ομιλία της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κανταράκη Αιμιλίας, και ο Σύλλογος πρόσφερε στον κάθε μαθητή αναμνηστικό λεύκωμα και μία  ομαδική φωτογραφία. Γιορτή όμως χωρίς φαγητό και μουσική δε γίνεται. Γι’ αυτό, ο Σύλλογος Γονέων είχε φροντίσει να υπάρχει κέρασμα για μικρούς και μεγάλους και μουσική με D.J. Επίσης, ακολούθησε κλήρωση με δώρα για τους τυχερούς. Ο Διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ψαρρά Μωυσή, για τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου στην αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου.

Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στους τελειόφοιτους της ΣΤ’ τάξης η παρουσία των κ.κ. Καραβάνα Βάιας, Σταμπολτζή Λίας, Σφυρή Μαρίας και Φωτάκη Μιχάλη, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί και συνδεθεί μαζί τους σε μικρότερες τάξεις.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Ζωγράφου Αναστασία, διάβασε κείμενα μαθητών, γραμμένα πριν από πέντε χρόνια στην Α' Δημοτικού, τα οποία είχε φυλάξει σε χρονοκάψουλα η εκπ. Εικαστικών κ. Γριβοκωστοπούλου Χαρά.

Το σκοτάδι είχε αρχίσει να πέφτει, όταν προβλήθηκαν στον τοίχο του σχολείου παλιές φωτογραφίες των παιδιών από τη σχολική ζωή τους στο Δημοτικό. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που είχε ετοιμάσει ο εκπ. Πληροφορικής, κ. Αρβανιτάκης Απόστολος. Εκδρομές, σχολικές γιορτές, παρελάσεις, στιγμιότυπα από το σχολείο πέρασαν σαν αστραπή από μπροστά μας, προλαβαίνοντας όμως να παρατηρήσουμε τις αλλαγές που έγιναν αυτά τα έξι χρόνια.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται υγεία και ευτυχία σε εσάς, τους τελειόφοιτους της ΣΤ' τάξης, και τις οικογένειές σας και να σας συντροφεύουν τα λόγια του Διευθυντή:

Ξεκινήστε με αποφασιστικότητα και πίστη τη νέα σας διαδρομή…
Να σέβεστε τον εαυτό σας, αλλά και τους άλλους ανθρώπους, γιατί η κατανόηση και  ο σεβασμός για τους άλλους δίνει αξία και σε σας τους ίδιους.

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο, καλή τύχη στα βήματα σας.

Σημ: Την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και τη σύνταξη του κειμένου ανέλαβε η Υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Ζωγράφου Αναστασία, εκπ. Αγγλικής Γλώσσας.

Φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτικό Μουλιώτα Ευαγγελία

Στοιχεία Επικοινωνίας

22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Σπάρτης & Μητρομάρα, Αχαρνές
Τ.Κ. 13678
Τηλ: 2102402220
email: mail@22dim-acharn.att.sch.gr
Copyright © 2015. 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Rights Reserved.