^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Ενημερωτικό σημείωμα


Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάσχεση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων μέχρι στις 10/04/2020. Μετά την αναστολή της διδασκαλίας με φυσική παρουσία η σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεων διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, συνιστά έναν πρόσφορο τρόπο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, χωρίς να αποσκοπεί στην αποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας ούτε στην κάλυψη της διδακτέας ύλης.

  Ο Δ/ντής του σχολείου καθώς και όλοι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου το σχολείο να ετοιμαστεί για να υπηρετήσει το παραπάνω σκοπό. Στόχος και σκοπός όλων μας είναι, να μη μείνει κανένας μαθητής, εκτός της παραπάνω διαδικασίας. Κατόπιν πολύωρων τηλεδιασκέψεων, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο επικοινωνίας των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Η πρώτη επαφή των εκπαιδευτικών θα γίνει με τα mails των κηδεμόνων, έτσι ώστε να διαγνωστούν, οι τυχόν αδυναμίες- ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού των οικογενειών ή αδυναμία χρήσης των εν λόγω εργαλείων, ώστε να επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
  2. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί και εφόσον αποκατασταθεί και εμπεδωθεί η σταθερή επικοινωνία με τους μαθητές, θα προετοιμάζουν τις ψηφιακές τάξεις (e-me, e-class) ώστε σε δεύτερο χρόνο, να υποδεχτούν τους μαθητές τους σε αυτές, και να μεταφερθεί η ασύγχρονη επικοινωνία εκεί. Πρέπει να πω, ότι αυτή την στιγμή το σύστημα, λόγω υπερφόρτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά και γρήγορά. Αυτό όμως, αναμένεται σε λίγες μέρες να επιλυθεί.
  3. Οι γονείς προκειμένου οι μαθητές να ενταχτούν στις ψηφιακές τάξεις θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να αποκτήσουν λογαριασμό (θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας). Στη περίπτωση των μαθητών των Α΄& Β΄ τάξεων που δε γνωρίζουν τον Α.Μ. των παιδιών τους, θα απευθύνονται με mail στο σχολείο, όπου θα τους χορηγούνται μέσω αυτού, από το Δ/ντή του σχολείου.
  4. Αργότερα και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (ομαλοποιηθεί η λειτουργία του ΠΣΔ), οι εκπαιδευτικοί θα επιδιώξουν και την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WEBEX του Υπουργείου Παιδείας. Για όλα τα παραπάνω θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες.

Η συχνότητα των επαφών, ο τρόπος καθώς και για τα αντικείμενα των μαθημάτων που θα γίνου μέσω της εξ΄ αποστάσεως εκπ/σης, θα σας γίνουν γνωστά μέσω των υπευθύνων εκπαιδευτικών των τμημάτων.

Πρέπει επίσης να επισημάνω, ότι επικοινωνία με τα παιδιά θα έχουν και οι ειδικότητες του σχολείου, είτε μέσω του ίδιου δίαυλου με των δασκάλων, είτε ξεχωριστών. Σε κάθε περίπτωση θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες.

Πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω, ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέσω των οποίων θα δοκιμαστούμε όλοι. Θέλω ωστόσο να σας διαβεβαιώσω, ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι δάσκαλοι, θα είμαστε με όλους τους τρόπους και τα μέσα, δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

Τέλος εύχομαι σε όλους και σε όλες υγεία, υπομονή και δημιουργικότητα και πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από αυτό θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Επίσης εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λόγω ημέρας και πολλά φιλιά στα παιδιά από όλους μας.

Ο
Δ/ντής

Στοιχεία Επικοινωνίας

22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Σπάρτης & Μητρομάρα, Αχαρνές
Τ.Κ. 13678
Τηλ: 2102402220
email: mail@22dim-acharn.att.sch.gr
Copyright © 2015. 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Rights Reserved.