^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Πάμε Θέατρο

kids-theatre

Την πρώτη θεατρική παράσταση της χρονιάς «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» στην Παιδική Σκηνή του Θέατρου Βεάκη παρακολούθησαν οι Α’, Β’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023. Το γνωστό διήγημα του Όσκαρ Ουάιλντ δεν είναι μία τρομακτική ιστορία, αλλά μια ιστορία για τη διαχείριση του φόβου, τις δεύτερες ευκαιρίες και τη συγχώρεση που λυτρώνει αποδεικνύοντας την αξία της καλοσύνης. Με την τζαζ ορχήστρα επί σκηνής, οι ηθοποιοί της παράστασης παρέσυραν τους μικρούς θεατές στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της οικίας της οικογένειας Όουτις, όπου συγκρούονται δύο κόσμοι, ο κόσμος των μύθων και του συντηρητισμού με τον κόσμο της λογικής και της ελεύθερης σκέψης. 

Η Γ’ τάξη παρακολούθησε μια εορταστική παράσταση γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι στο θέατρο OLVIO την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το παραμύθι «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου»,  που υπογράφουν οι βραβευμένοι συγγραφείς  ‘Αγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, αποδίδει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, τη χαρά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα.

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όλες οι τάξεις του σχολείου απόλαυσαν τη συναρπαστική περιπέτεια «Το Αίνιγμα του Λούνα Παρκ» με ήρωα τον πανέξυπνο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023. Η αποστολή του διάσημου ερευνητή και της ομάδας του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να ανακαλύψει γιατί το πιο δημοφιλές λούνα παρκ του Λονδίνου δεν προσφέρει πια χαρά και χαμόγελα στους μικρούς επισκέπτες.

 

 

Εγγραφή μαθητών/τριών στην Α΄ Τάξη

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με τη Φ.6/15012/Δ1/9-2-23, οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ Τάξη για το σχολικό έτος 2024 – 2025 θα γίνονται από 1 έως 20 Μαρτίου και ώρα 12.00 - 13.30 μ.μ. καθημερινά. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Η υποβολή Αιτήσεων - Υπεύθυνων Δηλώσεων μπορεί να γίνεται και ψηφιακά στο e-mail του σχολείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">mail@22dim-acharn.att.sch.gr ).

Για την εγγραφή των μαθητών/τριών, οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

       Α) Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο δημοτικό (προσκομίζεται από το σχολείο)

       Β) Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού ή άλλο έγγραφο που να    πιστοποιεί τον πλήρη εμβολιασμό του παιδιού.

       Γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου-προσκομίζεται και από το σχολείο) συμπληρωμένο από τον/την παιδίατρο.

       Δ) Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή:

                           I.            Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ

                           II.            Εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου έτους

                           III.            Μισθωτήριο συμβόλαιο από το e- taxis

     Ε)   Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

     ΣΤ) Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

     Ζ) Γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία για μαθητές/τριες με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. (Αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής)

     Η) Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο και στο τμήμα της Πρωινής Ζώνης εφόσον έχει επιλεγεί από τον γονέα-κηδεμόνα.

                                                                             Ο Διευθυντής

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

28h afisa 

Η αφίσα είναι ομαδική εργασία μαθητών του Ε2.

 

Με ποιήματα, τραγούδια και αναφορά στα γεγονότα του 1940, εόρτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 22ου Δ.Σ. Αχαρνών την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο 1ο μέρος της γιορτής που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των μαθητών του σχολείου, διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω,, έγινε η παράδοση της σημαίας του σχολείου στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ1 τάξης και παρουσιάστηκαν τραγούδια και ποιήματα από τους μαθητές των Γ΄& Δ΄ τάξεων.

Το 2ο μέρος της γιορτής πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας όπου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εορταστικά δρώμενα (τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά) που είχαν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Απόσπασμα από το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη:

« Η σημερινή επέτειος συνιστά ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γενιά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες πείνας, πόνου και φόβου και κατάφερε να σταθεί όρθια. Η Ελλάδα κέρδισε με ιδρώτα και αίμα τη θέση της ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που υπερασπίστηκαν την εδαφική τους ακεραιότητα, την ανεξαρτησία τους και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη απόσταση.

Σήμερα η 28η Οκτωβρίου παραμένει παραπάνω από επίκαιρη. Και αναδεικνύεται σε συλλογικό και ατομικό πρότυπο γενναιότητας, φιλοπατρίας αυταπάρνησης και υπερηφάνειας.»

 

Skitso 1 28h Skitso 2 28h

Τα σκίτσα είναι δημιουργίες μαθητών του Ε2.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση

endosx-epimorf2

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί την ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στη σχολική μονάδα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2023 στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Εισηγητής ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δρ. Πατρινόπουλος Ματθαίος, ο οποίος παρουσίασε, με παραδείγματα, τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα:

·         8ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών &

·         25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

epimorf-patrin-1

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Αχαρνών

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δ. Αχαρνών στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης που εκπροσώπησαν το 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, λαμβάνοντας μέρος στη μαθητική παρέλαση, ήταν:

 

Φιλίππου Ασημίνα (Σημαιοφόρος)

Γκίκα Παναγιώτα

Τσάκωνα Μαρίνα

Δαϊδινίδης Σταύρος

Νικολιδάκη Ιωάννα

Διαμάντης Γιώργος και

Δημουλάκης Αλέξης

 

Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ. Μαλαματίδου Μαρίνα.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Αχαρνών κι ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων εις μνήμη των πεσόντων ηρώων Ελλήνων κατά το « Έπος του ΄40».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

28η 2023-1 28h 2023 parel 1 28h 2023 parel 2

Tί είναι το έθιμο του Halloween

Το έθιμο του Halloweenγιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κυρίως στις αγγλόφωνες χώρες και έχει τις ρίζες του σε παλιούς ιρλανδικούς μύθους και παραδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, με αυτή τη γιορτή οι Κέλτες σηματοδοτούσαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.

Σύμφωνα με το έθιμο, τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι τρομακτικό, όπως φαντάσματα, σκελετοί, βρυκόλακες, νυχτερίδες κ.α. και επισκέπτονται τα σπίτια της γειτονιάς λέγοντας «TrickorTreat», δηλ. «φάρσα ή κέρασμα». Οι μεγάλοι συνηθίζεται να τους προσφέρουν γλυκά, διαφορετικά τα παιδιά μπορούν να τους κάνουν κάποια φάρσα…

Σύμφωνα με την παράδοση του Halloween, τη νύχτα της 31η Οκτωβρίου, παραμονή των Αγίων Πάντων, είναι εφικτή η επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς θεωρείται ότι υπάρχει έντονη υπερφυσική δραστηριότητα.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της γιορτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από κολοκύθες, τα οποία ονομάζονται «Jack-o-lantern» και σύμφωνα με το έθιμο διώχνουν μακριά τα κακά πνεύματα. Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή του Halloween είναι το πορτοκαλί που συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο που είναι σύμβολο του «κάτω κόσμου».

Στο μάθημα των Aγγλικών μιλήσαμε για το έθιμο του Halloween, μάθαμε τραγούδια, κάναμε κατασκευές (μάσκες, γιρλάντες) και με αυτό τον τρόπο γνωρίσαμε και το σχετικό λεξιλόγιο.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών επισκέφθηκαν το Αθλητικό Κέντρο Κρυονερίου την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών σε ένα καταπράσινο και ασφαλή χώρο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με την άθληση ενισχύεται η σωματική και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η συμμετοχή σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες, μέσα από τις οποίες το παιδί αναπτύσσει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και αποφασιστικότητα.

Πολύ σημαντικό για τα ίδια τα παιδιά είναι ότι, παίζοντας αθλητικά παιχνίδια, κάνουν φίλους, διασκεδάζουν, δοκιμάζουν τα όρια τους και ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Ας τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να ωφεληθούν από την άθληση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Σπάρτης & Μητρομάρα, Αχαρνές
Τ.Κ. 13678
Τηλ: 2102402220
email: mail@22dim-acharn.att.sch.gr
Copyright © 2015. 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Rights Reserved.