^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

28h afisa 

Η αφίσα είναι ομαδική εργασία μαθητών του Ε2.

 

Με ποιήματα, τραγούδια και αναφορά στα γεγονότα του 1940, εόρτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 22ου Δ.Σ. Αχαρνών την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο 1ο μέρος της γιορτής που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των μαθητών του σχολείου, διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω,, έγινε η παράδοση της σημαίας του σχολείου στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ1 τάξης και παρουσιάστηκαν τραγούδια και ποιήματα από τους μαθητές των Γ΄& Δ΄ τάξεων.

Το 2ο μέρος της γιορτής πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας όπου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εορταστικά δρώμενα (τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά) που είχαν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Απόσπασμα από το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη:

« Η σημερινή επέτειος συνιστά ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γενιά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες πείνας, πόνου και φόβου και κατάφερε να σταθεί όρθια. Η Ελλάδα κέρδισε με ιδρώτα και αίμα τη θέση της ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που υπερασπίστηκαν την εδαφική τους ακεραιότητα, την ανεξαρτησία τους και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη απόσταση.

Σήμερα η 28η Οκτωβρίου παραμένει παραπάνω από επίκαιρη. Και αναδεικνύεται σε συλλογικό και ατομικό πρότυπο γενναιότητας, φιλοπατρίας αυταπάρνησης και υπερηφάνειας.»

 

Skitso 1 28h Skitso 2 28h

Τα σκίτσα είναι δημιουργίες μαθητών του Ε2.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση

endosx-epimorf2

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί την ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στη σχολική μονάδα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2023 στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Εισηγητής ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δρ. Πατρινόπουλος Ματθαίος, ο οποίος παρουσίασε, με παραδείγματα, τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα:

·         8ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

·         22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών &

·         25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

epimorf-patrin-1

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Αχαρνών

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δ. Αχαρνών στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης που εκπροσώπησαν το 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, λαμβάνοντας μέρος στη μαθητική παρέλαση, ήταν:

 

Φιλίππου Ασημίνα (Σημαιοφόρος)

Γκίκα Παναγιώτα

Τσάκωνα Μαρίνα

Δαϊδινίδης Σταύρος

Νικολιδάκη Ιωάννα

Διαμάντης Γιώργος και

Δημουλάκης Αλέξης

 

Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ. Μαλαματίδου Μαρίνα.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Αχαρνών κι ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων εις μνήμη των πεσόντων ηρώων Ελλήνων κατά το « Έπος του ΄40».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

28η 2023-1 28h 2023 parel 1 28h 2023 parel 2

Tί είναι το έθιμο του Halloween

Το έθιμο του Halloweenγιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κυρίως στις αγγλόφωνες χώρες και έχει τις ρίζες του σε παλιούς ιρλανδικούς μύθους και παραδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, με αυτή τη γιορτή οι Κέλτες σηματοδοτούσαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.

Σύμφωνα με το έθιμο, τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι τρομακτικό, όπως φαντάσματα, σκελετοί, βρυκόλακες, νυχτερίδες κ.α. και επισκέπτονται τα σπίτια της γειτονιάς λέγοντας «TrickorTreat», δηλ. «φάρσα ή κέρασμα». Οι μεγάλοι συνηθίζεται να τους προσφέρουν γλυκά, διαφορετικά τα παιδιά μπορούν να τους κάνουν κάποια φάρσα…

Σύμφωνα με την παράδοση του Halloween, τη νύχτα της 31η Οκτωβρίου, παραμονή των Αγίων Πάντων, είναι εφικτή η επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς θεωρείται ότι υπάρχει έντονη υπερφυσική δραστηριότητα.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της γιορτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από κολοκύθες, τα οποία ονομάζονται «Jack-o-lantern» και σύμφωνα με το έθιμο διώχνουν μακριά τα κακά πνεύματα. Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή του Halloween είναι το πορτοκαλί που συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο που είναι σύμβολο του «κάτω κόσμου».

Στο μάθημα των Aγγλικών μιλήσαμε για το έθιμο του Halloween, μάθαμε τραγούδια, κάναμε κατασκευές (μάσκες, γιρλάντες) και με αυτό τον τρόπο γνωρίσαμε και το σχετικό λεξιλόγιο.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών επισκέφθηκαν το Αθλητικό Κέντρο Κρυονερίου την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών σε ένα καταπράσινο και ασφαλή χώρο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με την άθληση ενισχύεται η σωματική και η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η συμμετοχή σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες, μέσα από τις οποίες το παιδί αναπτύσσει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και αποφασιστικότητα.

Πολύ σημαντικό για τα ίδια τα παιδιά είναι ότι, παίζοντας αθλητικά παιχνίδια, κάνουν φίλους, διασκεδάζουν, δοκιμάζουν τα όρια τους και ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Ας τους δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να ωφεληθούν από την άθληση.

5η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

pagk-hmer-ekp

5η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης 8ης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος, απευθύνθηκε προς τους εκπαιδευτικούς για να εκφράσει την απεριόριστη εκτίμηση για το έργο που επιτελούν καθημερινά. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της επιστολής του.

«Είναι σαφές ότι η εργασία των εκπαιδευτικών είναι πολύ περισσότερο από μια απλή επαγγελματική επιλογή. Είναι μια αποστολή, μια αφοσίωση στην ανάπτυξη των νέων γενεών και στην προώθηση της γνώσης και της κριτικής σκέψης. Καθώς ανατρέφετε τα μυαλά και τις καρδιές των μαθητών, δημιουργείτε τη βάση για μια κοινωνία πιο δίκαιη, καλύτερα ενημερωμένη και πιο ανεκτική.

Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι εκπαιδευτικός, συχνά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με προκλήσεις, ανατροφοδοτείς τις ελπίδες και δίνεις αγάπη και στήριξη όταν απαιτείται. Αυτή η αφοσίωση και επιμονή σας κάνει πραγματικούς ήρωες.»

Στο τέλος, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή προσφορά τους, τονίζοντας πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή των μαθητών, των γονέων τους και σε όλη την κοινωνία.

Δράση Αλληλεγγύης

istockphoto-1311273895-612x612

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του 22ου Δ.Σ. Αχαρνών στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που απεύθυνε η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Σπάρτης & Μητρομάρα, Αχαρνές
Τ.Κ. 13678
Τηλ: 2102402220
email: mail@22dim-acharn.att.sch.gr
Copyright © 2015. 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Rights Reserved.